Monday 15 January 2007

Σοκολατένια απόλαυση, για όσους θέλουν να κάνουν την ζωή τους γλυκειά σαν σοκολάτα...

Αυτή η συνταγή, ήταν μία έμπνευση της στιγμής...
Όπου και να ψάξετε δεν θα την βρείτε, διοτί πολύ απλά όταν τα αισθήματα που νιώθει κανείς είναι γλυκά, δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω από το να τα εκφράσει με κάτι το τόσο γλυκό...
Οι έντονες στιγμές που σημαδεύουν την ζωή μας μπορούν να παρομοιαστούν με μία γεύση, διότι με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να τις ζούμε ξανά και ξανά...
Και η σοκολατένια απόλαυση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να θυμόμαστε τις πιο γλυκές και όμορφες στιγμές μας.
Επειδή μου φαίνεται πως σας ζάλισα με όλα τα γλυκανάλατα όμως, θα περάσω κατευθείαν στο ψητό, εεεε, στο γλυκο ήθελα να πω....
Υλικά για την βάση:
  • 3 με 3,5 πακέτα μπισκότα Αλλατίνη (Νέα με σοκολατένιο μπισκότο με γέμιση βανίλια, που είναι σε μπλέ ρουά συσκευασία)
  • 1 βιτάμ λιωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι καραμέλα

Υλικά για την γέμιση:

  • 1 περίπου κούπα ζάχαρη
  • Γύρω στα 25 αμύγδαλα
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • 1 Vegetal Creme (κατα προτίμηση αυτή που είναι σε πράσινο-άσπρο κουτάκι) των 500ml
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1,5 σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Υλικά για την επικάλυψη:

  • 400 γραμμάρια σοκολάτα πραλίνα (οι Break έχει πολύ καλές)
  • 1 κρέμα γάλακτος 330ml

Εκτέλεση:Παίρνουμε τα μπισκότα και τα ανοίγουμε στην μέση και τους αφαιρούμε την γεμιση. Αφού την βγάλουμε, τα ρίχνουμε στο multi και τα σπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Εν συνεχεία τα βάζουμε σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βιτάμ και το σιρόπι καραμέλας, ώσπου να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Παίρνουμε μία φόρμα για τάρτες που ανοίγει μετά και την βουτυρώνουμε. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το σηκώνουμε στα πλάγια, έτσι ώστε να του δώσουμε σχήμα τάρτας. Αφού το στρώσουμε καλά καλά, του βάζουμε ένα αλουμινόχαρτο από πάνω και το πιέζοθμε με την παλάμη μας για να είναι παντού ισόπαχο. Τέλος το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα για να παγώσει.

Όση ώρα παγώνει η βάση στην κατάψυξη, παίρνουμε την ζάχαρη, και τα αμύγδαλα και τα βάζουμε σε ένα τηγανάκι. Προσθέτουμε και την κουταλιά το νερό και τα αφήνουμε να λιώσουν, ώσπου να γίνουν μία ωραία μελαχροινή καραμέλα. Μετά την παίρνουμε και την ρίχνουμε σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και την αφήνουμε κανά 20λεπτο να παγώσει. Αφού παγώσει, την ρίχνουμε κι αυτή στο multi και την κάνουμε σκόνη.

Και τώρα η κρέμα...Ρίχνουμε την Vegetal Creme στο μίξερ κι αρχίζουμε να την χτυπαμε. Όταν αρχίσει να δένει, ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και μετά προσθέτουμε την τριμμένη καραμέλα (ίσως όχι όλη, διότι μπορέι να γίνει υπερβολικά λιγωτικό), και στην συνέχεια προσθέτουμε την 1,5 κουβερτούρα που έχουμε πρώτα λιώσει σε μπεν-μαρί. Τα χτυπάμε όλα μαζ'ί ώσπου να γίνει μία πηχτή κρέμα.

Βγάζουμε από την κατάψυξη την τάρτα μας και στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα μας. Μπορέι να μην χωρέσει όλη, αλλά αυτό δεν μας πειράζει, ευκαιρία να δοκιμάσουμε τι ακριβώς φτιάξαμε, χι χι....

Μετά, ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι τις σοκολάτες και τις λιώνουμε σε μπεν μαρί. Αφού λιώσουν καλα καλά, και γίνουν μία ωραία σοκολατένια κρέμα, αρχίζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Προσοχη, ανακατεύουμε καλά καλά για να μην μας κάνει σγρομπαλάκια σοκολάτας. Δεν θα την ρίξουμε όλη, μόνο τα 300 ml για να μην μας γίνει πολύ νερουλή και δεν μπορέι μετά να πήξει.

Τέλος, αφήνουμε την σάλτσα σοκολάτας μας να παγώσει περίπου για κανα 15λεπτο-20λεπτο και βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο. Αφόυ λοιπόν το βγάλουμε το περιχύνουμε με την σοκολάτα ώστε να πάει παντού και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 με 6 ώρες να παγώσει.

Λίγο πριν το σερβίρουμε ανοίγουμε την φόρμα και το βάζουμε σε μία πιατέλα.

Πλέον, μπορούμε να αφεθούμε στα ανάμικτα συναισθήματα που μας δημιουργεί μία τόσο σοκολατένια απόλαυση....

Καλή επιτυχία, και ακόμη καλύτερη απόλαυση...

3 comments:

Vasiliki said...

Πωπω... Σοκολατένια "κόλαση" με την καλή σημασία της λέξης το αποκαλούμε όσοι το έχουμε γευτεί... οι τυχεροί της παρέας δηλαδή...

Μαράκι... καλή αρχή στο ταξιδάκι των ονείρων μέσα από τις γεύσεις...

Lego said...

Καλώς ήρθες στην παρέα μας πικοαδερφούλα !!
Όσο για την κόλαση μη φοβηθείτε να καείτε στη φωτιά της ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗ !!
Είναι.... μμμμμμ κολασμένη απόλαυση...

katerina said...
This comment has been removed by the author.